Los Angeles - Las Vegas Turu

Türk Havayolları İle 6 Gece 7 Gün

Los Angeles (3) – Las Vegas (3)

 

 

1. Gün: İstanbul – Los Angeles 30-11-2024

İstanbul Havalimanında saat 05:00’de bulunma. Pasaport, check-in ve gümrük işlemlerinin ardından Türk Hava Yollarının TK 179 nolu seferi ile saat 08:10’de Amerika’nın en büyük şehirlerinden biri olan Los Angeles'a hareket. Yaklaşık 11 saatlik bir uçuştan sonra saat 11:05'de Los Angeles’a varış. Havalimanında bizleri bekleyen rehberimiz ve özel aracımız ile otelimize transfer olmadan önce Los Angeles şehir turunu yapacağız. Şehir turumuzun ilk durağı Amerika’nın Melekler Şehri olarak tanınan, 2. büyük şehri olan Los Angeles'ı tanıtan bir tur yapacağız. İlk durağımız filmlerden anımsayacağınız Hollywood Bulvarı. Burada Oscar törenlerinin yapıldığı Kodak tiyatrosu (Yeni adıyla "Dolby Theater"), ünlü filmlerin galalarının yapıldığı Çin tiyatrosu, sinema ve müzik sanatçılarının el ve ayak izleri, ayrıca Şöhretler Yolu göreceğimiz yerler arasında. Ayrıca bu bölgeden şehrin simgesi olan Dev Harflerle yazılı ünlü Hollywood yazısını fotoğraflama şansını bulacaksınız. Daha sonra ünlü Sunset Strip bulvarından Santa Monica bulvarına geçerek Beverly Hills’e ulaşıyoruz. Burada Beverly Hills’in meşhur sembolünü göreceğiz. Daha sonra ’’Pretty Woman’’ filminin çekildiği, dünyanın en lüks mağazalarının yer aldığı, meşhur Rodeo Drive’da kısa bir yürüyüş yapıp, Elvis Presley ve John Lennon gibi yıldızların senelerce ikamet adresi olan "Beverly Willshire Otel"ini göreceğiz. Rodeo Drive’dan ayrıldıktan sonra Los Angeles şehrinin merkezi olarak bilinen Downtown'a gidiyoruz. Burada göreceğimiz yerler Olvera caddesi, Los Angeles şehrinin siluetini oluşturan gökdelenler ve şehrin ilk kurulduğunda oluşan tarihi merkezler. Tur sonrası otelimize geçiş, odaların dağılımından sonra dinlenmek için serbest.  Geceleme otelimizde.

 

2. Gün: Los Angeles 01-12-2024             
Sabah otelimizden ayrılarak Universal Studios turuna gidiyoruz. Dünya'nın en büyük parklarından biri olan bu parkta Amerikan rüyasının oluşmasında etkili olan filmlerin nasıl çekildiğini ve kahramanlarını yakından görme imkânı bulacaksınız. Dünyaca ünlü yönetmen Steven Spielberg’in yaratıcı danışmanlığını yaptığı Universal Studios’un neden dünyanın 1 numaralı stüdyosu ve eğlence parkı olduğunu çok daha iyi anlayacaksınız. Fakat bu park sadece bir eğlence değil dünya sinema tarihinin ve teknolojisinin yüzyıla varan deneyiminin de bir ürünüdür. 40’ın üzerinde şov, film seti ve eğlence sizleri kendi içine çekip eğlendirmekle kalmayıp, nefeslerinizi keserek filmlerin içinde hissi yaşatacaktır. Turdan sonra akşam Santa Monica’ya gidiyoruz. Sokak sanatçılarının gösterileriyle dolu ışıl ışıl Santa Monica’da bulunan şık kafelerde bir şeyler içerek yorgunluğunuzu atabilir, akşam yemeğinizi bu güzel yerde bulunan restoranlardan birinde alabilirsiniz. Geceleme otelimizde.

 

3. Gün: Los Angeles 02-12-2024      
Sabah San Diego Turu'na çıkmak üzere otelden ayrılıyoruz.  Yıllardır Amerika’nın en güzel şehri seçilen San Diego'da ilk durağımız La Jolla. Fok plajı ve sahilleriyle ünlü La jolla’ da doğanin ve lüx evlerin uyumunu görecek ve bol bol fotoğraf çekeceksiniz. La Jolla dan ayrılıp 2. Durağımız olan Old Town’a gidiyoruz. California’nin doğum yeri olan Old Town da kendinizi adeta Meksika da hissedeceğiniz bir atmosfer sizleri bekliyor. Old Town sonrasında; Sea Port Village, Midway uçak gemisi, II. Dünya Savasının simgesel görseli olan Unconditional Surrender Statue heykeli, Amerikan Deniz kuvvetleri üssünün bulunduğu ve aynı zamanda Amerika’nın en büyük ahşap binası olan ve “Bazıları Sıcak Sever” filminin de çekildiği tarihi Hotel Del Coronado’nunda bulunduğu Coronado adası ziyaret edeceğimiz yerler arasındadır. Turdan sonra Otele dönüş ve geceleme otelimizde.  

 

Not: Midway uçak gemisi ziyareti sadece dışardan fotoğraflama olarak yapılacaktır.

 

 

4. Gün: Los Angeles – Las Vegas     03-12-2024
Sabah otelden ayrılıyoruz ve Nevada eyaletinin en önemli turistik merkezi olan, dünyanın en büyük otellerine de ev sahipliği yapan gecelerin şehri Las Vegas’a hareket ediyoruz. Yol üzerinde eski bir maden kasabası olan Ghost Town’a uğruyor ve filmlerde gördüğünüz kovboy kasabasını keşfediyoruz. Turumuzun sonrasında Las Vegas’a devam ediyoruz. Baş döndürücü şehre girer girmez meşhur Las Vegas Bulvarını ve otelleri anlatan bir panoramik tur yapıyoruz. Otele yerleşme ve ardından otel oryantasyonu. Geceleme otelimizde.

 

 

5. Gün: Las Vegas 04-12-2024

Bugün günlerden alışveriş. Vergi avantajının da olduğu Nevade eyaletinde günümüzü tam gün olarak Premium Outlet & Apple’a ayırıyoruz. İlk önce gideceğimiz Outlet’te isteğinize göre 6-7 saat kaldıktan sonra Apple’a geçiyor ve elektronik ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz.    Akşam Las Vegas Strip’te yürüyüş ve otellerin görsel açık hava şovlarını izleme imkânı. Las Vegas’ın dünyaca ünlü şovları sizleri bekliyor. Akşam şansınızı denemek için binlerce masa ve slot sizleri bekliyor. Geceleme otelimizde.

 

6. Gün: Las Vegas  05-12-2024 EKSTRA DÜZENLENECEK

Sabah serbest vakit. Arzu eden misafirlerimiz yine alışverişe gidebilir veya rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği Grand Canyon turuna katılabilirler. Bu turumuz için, sabah Las Vegas’tan Arizona Eyaletinde bulunan Grand Canyon’a doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 3 saatlik bir yolculuktan sonra Grand Canyon’a varıyoruz. Varışımızı takiben helikopterleri organize eden görevliler bizleri helikopterlere götürüyor. 5-6 kişilik helikopterler Canyon'un en altında bulunan Colorado Nehrine doğru inerken muhteşem Canyon manzarasıyla büyüleneceksiniz. Aşağıda ise bizi bekleyen teknelerle nehir üzerinde bir tur yapıyoruz. Daha Sonra Helikopterler bizleri yukarıya çıkarırken yine muhteşem manzaralara tanık oluyoruz. Dönüşte bizlere çevreyi gezdirecek otobüslere biniyoruz. Son nokta olan Eagle Point'te (Kartal Noktası) Canyon'un muhteşem fotoğraflarını 800 metrelik uçurumun hemen yanından çekme imkanı buluyoruz. Yine burada Hualapai Kızılderililerin çadırlarını fotoğraflama imkanımız oluyor. Buradan tekrar otobüse binerek Guano Point’e gidiyoruz.  Hualapai Kızılderililerin hazırladığı yemekleri yerken yine başka bir muhteşem manzaraya tanık oluyoruz. Yemekten sonra Terminale geri dönüp aracımıza binerek Las Vegas’a doğru yola çıkıyoruz. Hayatta bir kez mutlaka görülmesi gereken ve Dünya'nın 7 doğal harikasından biri olan bu muhteşem Canyon'un sahibi olan Hualapai Kızılderilileriyle tanışma fırsatı olan bu turu kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

 

Akşam son gecemizi özel bir şekilde geçireceğiz. İlk önce Fogo de Chao’ya giderek Brezilya Mutfağının geleneksel et yemeklerini deneyimleyeceğiz. Daha sonra muhteşem bir gösteri için Sphere (Küre) gidiyoruz. Sphere, Las Vegas Strip'in doğusunda bir müzik ve eğlence arenasıdır. 18.600 koltuklu oditoryum, 16K çözünürlüklü etrafı saran iç LED ekran, hüzme oluşturma ve dalga alanı sentezi teknolojilerine sahip hoparlörler ve 4D fiziksel efektleri içeren sürükleyici video ve ses yetenekleri ile size hayatınızda sadece burada yaşayabileceğiniz bir deneyim sunuyor. Mekanın dış cephesinde ayrıca 580.000 ft2 (54.000 m2) LED ekran bulunuyor. Küre, 112 m yüksekliğinde ve 157 m genişliğindedir. Arena 2,3 milyar dolara mal oldu ve bu da onu Las Vegas'ta inşa edilen en pahalı eğlence mekanı haline getirdi. Bu turumuzda Dünya'nın harikalarından, su altına, uzaydan, çöllere uzanan bir deneyim yaşayacaksınız. Gösteri sonrası otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

 

7. Gün: Las Vegas – Los Angeles – İstanbul  06-12-2024  
Sabah otelden ayrılarak Los Angeles hava alanına transferimiz olacak. Türk Hava Yollarının TK 10 nolu seferi ile saat 18:25'de İstanbul'a uçuyoruz.  Yerel saat ile 18:25'de İstanbul'a varış 07-12-2024 ve turumuzun sonu.     

               

Fiyatlara Dahil Olan Hizmetler

Türk Hava Yolları ile İstanbul – Los Angeles – İstanbul arası ekonomi sınıf uçak bileti                    

Havalimanı vergileri ve uçuş sigortaları          

Los Angeles’da 4* Sonesta LAX veya benzeri 3 gece oda kahvaltı konaklama          

Las Vegas’ta 3* Excalibur veya benzeri otelde 3 gece oda kahvaltı konaklama          

Resort Fee ve şehir ayak bastı ücretleri                  

Los Angeles Şehir Turu      

Los Angeles’da Santa Monica Turu  

Los Angeles’ta Universal Studios Turu            

Los Angeles’da San Diego Turu                       

Las Vegas’da Ghost Town Turu        

Las Vegas’ta Strip Turu                                      

Las Vegas’ta tam gün Mall Turu         

Fogo de Chao’da bir akşam yemeği 

Sphere bileti ve transferleri                

Tecrübeli Türkçe rehberlik hizmeti

TÜRSAB mesleki sorumluluk sigortası

 

Fiyatlara Dahil Olmayan Hizmetler

Yurtdışı çıkış harcı

Vize  bedeli

Kişisel harcamalar

Öğle ve akşam yemekleri

Las Vegas’ta Grand Canyon turu. (Karadan) 200 USD

Canyon Helikopter Gezisi 250 USD

 

 

Oteller

İki kişilik Odada Kişi Başı

Tek Kişilik Odada Kişi Başı

2 Yetişkin + 03-12 Yaş Çocuk

2 Yetişkin + 00-02 Yaş Çocuk

3* 4* Oteller

3179 $

3979 $

3579 $

300 $

 

 

 

 

 

                                               30.11.2024 TK 179 İstanbul (IST) Los Angeles (LAX) 08.10 - 11.05

      06.12.2024 TK 10 Los Angeles (LAX) İstanbul (IST) 18.25  -18.25  Varış 07 Aralık